True

Wuhan Corona virus fra Kina: Sådan beskytter du dig

Du har formentlig allerede hørt om det nyligt opdagede udbrud af en ny Coronavirus i familie med den berygtede SARS virus fra 2003.

Udbruddet menes at have ophav i Wuhan Kina, men den stigende mængde af rejsende giver grund til bekymring hos mange nationale myndigheder og WHO.

De kinesiske myndigheder bekræfter at den relativt nyopståede coronavirus kan smitte fra menneske til menneske, og Kina indikerer at virusset kan sprede sig hurtigere end først antaget.

Der findes flere grupper coronavirus, hvoraf de fleste er ufarlige og en almindelig årsag til forkølelse og luftvejsinfektioner.

I skrivende stund (21/1-2020) er det bekræftet at i alt seks personer har mistet livet på grund af virussen, som giver en form for lungebetændelse.

Mens næsten 300 personer er blevet smittet og flere menes at være smittet men endnu ikke diagnosticeret. Der er endvidere registreret tilfælde i Thailand, Japan og Sydkorea samt Kina.

*Pr. 27/1-2020 er der nu bekræftet i alt:

80 dødsfald

2744 smittede

På blot én dag steg antallet af bekræftede smittede med 694 (25-26 Januar)

I Danmark er endnu ingen kendte tilfælde, men ligesom med vores erfaring indenfor forebyggelse af arbejdsulykker, er ét tilfælde også én gang for meget.

Derfor har vi herunder samlet nogle anbefalelsesværdige værnemidler, der efter nuværende kendskab til virussen, vil beskytte effektivt mod smitte.

Beskyttelse mod Wuhan Corona virussen

Som ses på diverse pressebilleder har kinesiske myndigheder taget alle foranstaltninger for at minimere sprednings risiko af virussen. Som billederne viser er både åndedrætsværn og heldragter anbefalelsesværdige. (Foto: GETTY IMAGES)

Virussen er luftbåren, hvorfor åndedrætsværn i form af partikelmasker anbefale

Du kan forneden se flere valgmuligheder af værnemidler til beskyttelse mod virus.

Clarico-Text-Image

Masker mod Coronavirus

Der findes mange løsninger til beskyttelse af åndedrættet mod virus. Vi fører ligeledes en bred portfolie af engangsmasker og masker til flergangsbrug som med P3 filtre kan beskytte effektivt mod bl.a. Coronavirussen.

For mere info om korrekt valg af åndedrætsværn, læs mere her.

Heriblandt kan f.eks. vælges i blandt:

Fakta om Coronavirussen (2019-nCoV)


  • Da 2019-nCoV er af coronafamilie, formodes virus at kunne overleve 48 timer på overflader og at være følsomt over for desinfektion med ethanol.

  • Sygdommen manifesterer sig typisk med feber, hoste og åndenød. Lungebetændelse er et hyppigt fund. Sygdommen kan udvikle sig til acute respiratory distress syndrome (ARDS), sepsis og multiorgansvigt med dødelig udgang.

  • Ved behov for håndtering af patienter med potentiel Corona virus, bør personalet bære smittebeskyttelsesudstyr i form af handsker, væskeafvisende, langærmet engangsovertrækskittel, FFP3- maske og ansigtsdækkende visir/beskyttelsesbriller.

  • Før og efter kontakt med patienten udføres håndhygiejne med alkoholbaseret hånddesinfektionsmiddel.

  • Ved rengøring samt håndtering af tekstiler og affald bæres beskyttelse som ved patienthåndtering. Rengøring foretages med vand og sæbe, og derefter desinficeres med klorholdigt produkt (min. 1.000 ppm). Tekstiler kan desinficeres ved min. 80 graders vask.

*Opdateret COVID-19 status pr. 12/08-2020

  • I Danmark er der på nuværende tidspunkt bekræftet 14.959 personer samt 621 dødsfald

  • Globalt er der på nuværende tidspunkt bekræftet 20.075.600 smittede personer samt 736.372 dødsfald

Kilder:

Sundhedstyrelsen: https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus---MERS-CoV---SARS


Kontakt os gerne for vejledning til værnemidler og beskyttelse mod Coronavirussen.

 

# Beskyttelsesdragter Åndedrætsværn

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Coronavirus-beskyttelse: Virker N95-masker?
Læs her om vores godkendte N95, N99 og N100 masker til beskyttelse mod bl.a. Corona virussen
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø