True

Åndedrætsværn - FFP2 masker

Værd at vide om FFP2 masker som værnemiddel

Lige siden august 2020, har der været krav om at bære værnemidler i bla. supermarkeder, i den kollektiv transport og på restauranter. Mundbind og visir, har været de foretrukne værnemidler i Danmark og det meste af Europa. De seneste måneder har vi set udbredelsen af forskellige versioner af Corona mutation. Først “cluster 5”, siden den britiske (B117) og den sydafrikanske mutation. De forskellige mutationer har vist sig at være mere smitsomme. Lande som Østrig og Tyskland har taget konsekvensen af det. De har nu indført krav om at alle skal bære bedre filtrerende FFP2 ansigtsmasker i den offentligt transport og i butikker. Indtil videre har sundhedsstyrelsen ikke konkret anbefalet brug af FFP2 masker i det offentlige rum, som beskyttelse mod blandt andet de nye britiske mutationer i Danmark. Men det kan være en nært forestående foranstaltning for Danmark at anbefale ligesom nabolandet Tyskland gør.        

I DS sikkerhedsudstyr har vi i mange år arbejdet med FFP2 masker og mener at de har sin plads i kampen mod Corona. Det vil vi give forklaring på herunder.     

Hvad er FFP2 masker?

åndedrætsværn - FFP2 masker

En FFP2 maske kendes også som en N95-maske. Den eneste forskel er blot, hvilken standard de to masker er certificeret efter. FFP2 masker er godkendt efter europæiske standarder for åndedrætsværn, mens N95 masker er godkendt efter amerikanske standarder. For ikke at forvirre mere end nødvendigt, er det betegnelsen FFP2 som bliver anvendt i denne artikel.

P2 filtermasker er et åndedrætsværn, der er designet til at opnå en meget tæt ansigts pasform og meget effektiv filtrering af luftbårne partikler. For at maskerne skal godkendes som FFP2 masker, skal filtreringsgraden af faste partikler og aerosoler ligge over 94 %. FFP2 masker er blandt andet den form for maske, der anbefales i sundhedsvæsenet, når man har at gøre med patienter der er smittet med Covid-19.


FFP2 masker vs mundbind 

  • Kirurgiske masker / mundbind giver ikke bæreren et pålideligt niveau for beskyttelse mod indånding af mindre luftbårne partikler. FFP2 masker filtrerer mindst 95 procent af luftbårne partikler ud. 

  • Mundbind er væske bestandige og beskytter mod store dråber, stænk eller spray af kropslige eller andre farlige væsker. P2 masker har samme egenskaber men reducerer derudover også bærerens eksponering for partikler, herunder aerosoler til små partikler og store dråber.

  • Mundbind er løstsiddende, mens FFP2 masker er tætsiddende (forudsat at de bæres korrekt).

  • Kirurgiske masker og mundbind har ikke et krav om kontrol af brugerforsegling. FFP2 har krav om seglkontrol.

  • Kirurgiske masker lækker rundt om kanten af masken, når brugeren indånder. FFP2 masker har minimal lækage, når det bæres korrekt.

 

Sådan bærer du masken korrekt

Det er vigtigt at masken bliver anvendt korrekt - Her kan du se en vejledning om korrekt brug af masken.


Tag masken på korrekt


Samlet set er det derfor klart af FFP2 masker yder langt bedre beskyttelse end mundbind i kampen mod partikelbårne sygdomme som bl.a. Corona.

Hos D-S sikkerhedsudstyr har vi en bred vifte af godkendte FFP2 masker: 

BLS åndedrætsværn

BLS 505B Kopformet genanvendelig filtermaske, med ventil type FFP3 R D. 10 Stk pr æske

BLS Zero 31, FFP3 filtermaske

BLS Zero 31, FFP3 filtermaske med udåndings ventil, beskytter mod luftbårne nano partikler og filtrerer 99,92 % luftbårne virus,masken kan genanvendes

BLS 860, type FFP3 R D

Sikkerhedsmaske beskytter mod vira og bakterier luftbårne stoffer BLS 860, type FFP3 R D. Flickit fladfoldet innovativ for hurtig åbning. Masken kan genanvendes 860

BLS Flickit støvmaske, type FFP2 NR D

Fladfoldet BLS Flickit støvmaske, type FFP2 NR D, indvendig justerbar polstret næsebøjle, æske a 10 Stk. BLS 829


 

Er du stadig i tvivl om hvilken maske du skal vælge? Tøv ikke at med at kontakt os på 55446644eller på mail info@d-s.dk
# Åndedrætsværn

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Kompakte brandslukkere
Miljøvenlige og letvægt ildslukkere ned til 500 g
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø