True

5 tips til at vælge de rigtige havehandsker

Pas også på hænderne når du går i haven

Havearbejde kan være en sjov og givende hobby, men det kan også være hårdt for hænderne. Derfor er det vigtigt at have et godt par havehandsker, der beskytter dine hænder mod sår, skrammer og vabler, samtidig med at de er behagelige at have på.

Fem tips til at vælge de rigtige havehandsker

  1. Havehandskernes materiale: Vælg et par havehandsker i et materiale, der passer til opgaven. Tykke handsker i læder eller gummi er bedst til groft arbejde som at grave og klippe, mens tynde stofhandsker er bedst til fint arbejde som ukrudtsbekæmpelse og opbinding af grene.

  2. Havehandskernes størrelse: Vælg den rigtige størrelse for en behagelig pasform. Handsker, der er for store, kan være klodsede og vanskelige at arbejde med, mens handsker, der er for små, kan føles ubehagelige og begrænse fingerbevægeligheden.

  3. Havehandskernes slidstyrke: Vælg et par havehandsker, der er slidstærke og holdbare, så de kan modstå det hårde havearbejde. Det er også vigtigt at havehandskerne er nemme at rengøre, så de kan holde længere.

  4. Havehandskernes greb: Vælg et par havehandsker med et godt greb, så du kan holde fast i haveredskaberne og undgå at miste dem.

  5. Havehandskernes åndbarhed: Vælg et par havehandsker, der er åndbare, så dine hænder ikke bliver for varme og svedige under arbejdet.

Der er mange forskellige typer havehandsker på markedet, så det er vigtigt at finde det par, der passer bedst til dig og dit arbejde. Husk at havehandsker kan være en god investering, da de beskytter dine hænder mod skader og samtidig kan forlænge levetiden på dine andre haveværktøjer.

Havehandsker er vablernes største fjende

Når foråret kommer, kribler det i fingrene på havefolket for man længtes efter at grave, hakke, rive og ordne haven. Og med al den aktivitet følger ofte vablerne. Den bedste måde at forebygge vabler er at bruge havehandsker. Hvis du vælger havehandsker efter den frem gode råd listen ovenfor, vil du opnå den største beskyttelse.

God pasform betyder fx at du undgår irriterende folder når du holder om haveredskaberne. Folder der kan gnave og irritere huden og derved give vabler.
Åndbart materiale sikrer at dine hænder forbliver tørre, det betyder du er mere tilbøjelig til at beholde havehandskerne på, og som bekendt er fugtige hænder også mere udsat for at danne vabler.
Et godt greb gør bare arbejdet meget lettere, hurtigere og mere sikkert.

Skulle du få vabler er det vigtigt at du tænker på hygiejnen. Især hvis der går hul på dem. For havearbejde er også tit beskidt arbejde. Så det er en god ide at have havehandsker der kan gøres rene, eller endda altid have et par ekstra havehandsker liggende, så du kan beskytte dine hænder når de er ekstra sårbare. Vil du læse mere om håndtering og pasning af vabler kan vi anbefale denne artikel på netdoktor.dk: 5 gode råd mod vabler


# Håndværn

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Arbejdstøj: Vandsøjletryk og åndbarhed
Hvor vandtæt er dit arbejdstøj?
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø