True

Easi-Dec

Og andre arbejdsplatforme


De fleste kender nok til stilladser og stillads tårne, som er de to der er mest brugt til arbejde/renovering i højden, f.eks. på husfacader. De kan oftest være det klogeste valg når stiger og andre platforme ikke er egnede. 

Stilladser er dog dyre og tager lang tid at sætte op, og kræver oftest at man er flere om opgaven. Et stillads tårn kan samles hurtigere da det ikke er lige så stort, det indeholder dog stadig en masse dele, og kan derfor være tidskrævende at sætte op hvis man er alene eller arbejde få sammen. Selvom stilladser og tårn stilladser er det mest foretrukne af håndværkere og fagfolk, er der en stor risiko ved at bruge disse.

Problemet

Det største problem ved tårn stilladser, er også det som det er kendt for - nemlig hjulene. Hjulene gør at tårnet nemt og hurtigt kan flyttes fra sted til sted, og man derfor kan arbejde flere steder på kortere tid, da man ikke skal skille det ad for at rykke det nogle få meter.

For at hjulene ikke skal blive en dødsfælde ved tårn stilladser, kræver det korrekt opbevaring og vedligeholdelse. Hjulene er designet så de kan låses på plads, men uden ordentlig pleje, kan disse låse fungere ringe og blive ustabile, og kan i værste fald sætte menneskers liv i fare.

Grundet tårnets opbygning og justerbarhed, er selve konstruktionen mere tilbøjelig til at fejle. Alle de skruer og bolte som er med til at holde sammen på stilladset bliver slidt hver gang tårnet bliver samlet og skilt ad igen, og kræver derfor ofte udskiftning og eftersyn for ikke at de skal svigte. 

Worst case scenario?

I 2016 var en bygningsarbejder ude for en alvorlig ulykke da han faldt ned fra et tårn stillads, alt imens han arbejde på en facade. En undersøgelse efter ulykken gav “usikre arbejdsmetoder” og “dårlig planlægning” skylden for at ulykken skete. 

Ulykken forårsagede en alvorlig hoved skade for bygningsarbejderen, der gav ham langvarige hjerne og hukommelsesproblemer, hvilket medføre anfald der gør ham ude af stand til at tage vare på sig selv. 

Firmaet han arbejde for, blev undersøgt grundigt og fik efterfølgende en bøde på over 361.000 kroner, samtidig med at chefen blev idømt samfundstjeneste. Underleverandøren endte også med en stor bøde på over 361.000 kroner.

Dette er bare én historie ud af mange, og en af dem uden en fatal konsekvens. Det er dog ikke alle der overlever, mange faldulykker ender desværre fatalt.

Easi-Dec

Selvom at tårn stilladser kan være et rigtig godt alternativ til et fuldt størrelse stillads, kan de dårlige sider og minusser, være en deal breaker for at bruge det og man må derfor finde et andet alternativ til stilladser.

Et andet alternativ er arbejdsplatform, som f.eks. Easi-Dec systemet. Som i stedet for et stillads, tilbyder en sikker, stabil og effektiv arbejdsplatform uden nogle af de ulemper der er ved stilladser.

Et stort plus med Easi-Dec er at det er lavet til at kunne samles og sættes op af én enkelt person, på under 10 minutter, og kan skilles ad lige så hurtigt. Det eneste der kræves er en oplæring i at bruge det.

Med et Easi-Dec får man adgang til tag niveau, så man har mulighed for at arbejde med facaden, vinduesarbejde, og tagstens arbejde. Det er endda opbygget så det kan gå uden om diverse forhindringer der kan være på en facade, såsom altaner, verandaer og karnapper. Selv hvis terrænet det skal stå på er ujævnt, er dette ikke et problem da den har uafhængige justerbare ben.

Easi-Dec har ingen hjul og en del færre dele end stilladser, hvilket mindsker risikoen for fejl og skader. Det er dog nemt at flytte rundt på, selvom det er samlet. 

Har man brug for at være flere på systemet og kunne udføre et mere omfattende arbejde, kan man nemt sætte flere Easi-Dec sammen ved hjælp af en catwalk, og dermed danne et taglinje-system.

Når du bruger penge på et Easi-Dec system kan du spare en del penge i det lange løb, ved ikke at skulle ud og leje et stillads i tide og utide.

Clarico-Text-Image
Clarico-Text-Image

Mobil arbejdsplatform

Der findes også andre arbejdsplatforme end Easi-Dec. 

En mobil arbejdsplatform er opbygget af modulære fittings, der sikre dig en robust og korrosionsbestandig platform.

Vælger man denne løsning med standard fittings, kan denne platform leveres og konstrueres hurtigt og enkelt på stedet.

De mobile arbejdsplatforme opfylder alle specifikke krav og relevante standarder som EN 1004 : 2004

Mobil platform til trapper

Skal der udføres arbejde som kræver man hævet over trappe niveau, kan en mobil platform til trapper anvendes. Men denne platform kan alle håndværkere der skal arbejde over trapper eller åbne hulrum, udføre deres arbejde på sikreste vis uden risiko for at falde ned.

Den mobile platform er placeret således at det stadig er muligt at færdes på trappen, så der er let adgang for at materialer kan komme igennem, og trappen stadig kan bruges som en nødudgang, hvis dette er tilfældet.

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text

Isolerende mobile gitter gulve

Med dette innovative produkt, får man et brugervenligt og sikkert gulv, til arbejdet på lofter og tage hvor man gerne vil undgå fald igennem isolering.

Med de udvidelige mesh-platforme fordeler man belastninger over tagbjælker, hvilket sikre en stabil platform at arbejde på.

Materialet er isoleret hvilket sørger for at man undgå elektriske stød fra ødelagte gamle ledninger eller elektriske fittings, som kan ligge skjult. 

Når gulvet er lukket, er det nemt at få ind, selv snævre steder som f.eks. en loftslem.

Mobile arbejdsgulve under tagrejsning

Under tagrejsning er risikoen for fald stor, hvis man ikke har en ordentlig stabil grund at bevæge sig rundt på oppe i højden.

Med en letvægts platform, kan man forebygge dette. 

Det mobile arbejdsgulv er nemt at folde ud og lægge på plads og kan nemt foldes og fjernes efter brug. 

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text

Udtrækkelige måtter til værkstedsgrave

At arbejde i et værksted eller steder med mulighed for at gå ned i niveau i f.eks. en grav, kan være farligt hvis man ikke husker at dække hullet til efter brug. Mange faldulykker kan undgås med det rigtig produkt.

Med en udtrækkelig måtte til værkstedshuller, får man en let justerbar, dog robust løsning.

Denne måtte er med til at forhindre faldulykker, ved let at kunne trækkes for hullet når det ikke længere skal bruges.

 Her kan du finde det produkt du skal bruge til dit næste projekt.

Har du brug for hjælp med at finde det produkt der passer til netop din opgave, sidder vi klar til at hjælpe på telefon 55 44 66 44 eller e-mail info@d-s.dk

# Arbejdsmiljø Faldsikring Tagsikring

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Giftige gasser på bryggeriet
Ølbrygning kan være farligt
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø