True
Kundeservice info@d-s.dk 55 44 66 44
Levering til: denmark-flag

EN 407:2020 - handsker som beskytter mod varme

Lær EN 407:2020 standarden at kende

EN 407:2020 kort fortalt

EN 407 standarden specificerer niveauer for termisk ydeevne, testmetoder og mærkning for håndværn mod varme og/eller brand. 

Derfor er EN 407 symbolet ledsaget af seks tal under symbolet, som tilsammen beskriver handskens ydeevne. Hvis en af egenskaberne ikke er relevante for handsken, eller hvis producenten ikke har testet for den, angives det med et X.

Kravet til mærkningen er, at handsken og/eller dens emballage skal være mærket med både piktogram og tal/bogstaver med resultatet af de seks afprøvninger.


Krav til ydeevne niveauer for EN 407:2020


*) For egenskab e) og f) gælder der krav til handskens totale længde, dvs. inklusiv manchetten.
Minimum handskelængden til beskyttelse mod smeltet metalstænk (små stænk og store mængder) er vist i tabellen her:


Tekniske bemærkninger vedr. niveau tildeling for EN 407:2020

  • For a) Brænde- og glødetid gælder det at begrænsning af flammespredning testen er mislykkes, hvis der forekommer tegn på smeltning inde i handsken, hvis der opstår huller, eller hvis sømmene går fra hinanden.

  • For b), c), d) og e) kontakt-, konvektiv-, strålevarme og små stænk, kan man maksimalt opnå ydeevne niveau 2, hvis testen på a) begrænset flammespredning ikke minimum har opnået niveau 3. Der må ikke være tegn på smeltning eller huller i de inderste lag. Og ved e) små stænk, må der heller ikke være tegn på smeltning på yderlaget.

  • For f) store mængder testen kan der også kræves maksimal ydeevne niveau 2, hvis testen på a) begrænset flammespredning ikke minimum har opnået niveau 3. Der må ikke være tegn på smeltning eller huller i de inderste lag, og ingen materialer må antændes under prøvningen.

  • Handsker som opnår niveau 3 og 4 på både a) begrænset flammespredning og f) store mængder, skal være fremstillet og laboratorietestet for at sikre, at de nemt kan fjernes fra hånden, inden for 3 sekunder, i tilfælde af en nødsituation. Hvis fjernelses-testen kun udføres under tørre forhold, skal handsken også mærkes med en advarsel om at den ikke skal bruges under våde forhold. 

  • Når handsken hævdes at beskytte mod f) store mængder smeltet metal, skal den have en advarsel om, ​​at i tilfælde af smeltesprøjt, skal man forlade arbejdsstedet før man tager handsken af. Desuden skal der være en bemærkning om, at handsken muligvis ikke eliminerer alle risici for forbrændinger.

# Håndværn Godkendelser & EN Normer

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Den nye EN ISO 20345:2022 for fodværn
Alt om den nye version af EN 20345 standarden for sikkerhedssko
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø