True

Gasfarer i olie- og gas industrien

Lær mere om farerne og få hjælp til at forebygge

Opstrøms/upstream:

Opstrøms olie og gas virksomheder er nødt til at håndtere en række farlige gasser fra eksplosive til giftige dampe eller måske endda begge dele. Med operationer, der dækker efterforskning og boring efter potentielle olie og gas kilder og indvinding og produktion af råolie og naturgas, spænder opstrøms aktiviteter vidt. Sektoren omfatter offshore rigge, FPSO, og produktionsplatforme og omfatter udfordrende behandling af fast affald som omfatter en række forurenende stoffer.

Midtstrøms/midstream:

Midtstrøms processer omfatter opbevaring, forarbejdning og transport af brændstof produkter. Råvarerne opbevares i lagerområder indtil de skal bruges til den næste proces eller til at blive transporteret til et raffinaderi. Opretholdelsen af integriteten af lager og transportfartøjer samt beskyttelse af personalet under rengøring, udrensning og påfyldnings aktiviteter er en konstant udfordring inden for midtstrøms sektoren.

Nedstrøms/downstream:

Nedstrøms processerne involvere omdannelsen af disse ressourcer til de færdige produkter, som bruges ved slutpunktet og olie og gas processen. Produkter som flybrændstof, diesel, asfalt og petroleumskoks bliver skabt gennem forædlings og forarbejdning aktiviteterne, som derefter distribueres til salg. Nedstrøms aktiviteter beskæftiger sig som regel med turnarounds (TAR) perioder, som kan være uforudsete og derfor påvirker regelmæssige processer, herunder kapaciteten til at forblive på toppen af sundheds og sikkerhedsprotokoller.

Anvendelsesområder med gasfarer

Boring ikon

Boring


Brændstof/ gas ikon

Brændstof/
gas


Flydende naturgas eller rørledninger ikon

Flydende naturgas eller rørledninger

Olie raffinaderier ikon

Olie
raffinaderier

Opbevaring af gas ikon

Opbevaring af gas


Petro kemikalier ikon

Petro
kemikalier


Udforskning ikon

Udforskning


Gasfarer i olie- og gasindustrien

Farer Beskrivelse





Udforskning
Passende gasdetektor løsninger er altafgørende i alle henseender af olie og gas, men specifikt i begyndelsen af processen inden for udforsknings aktiviteter, hvor en række teknikker til at finde steder til boring og udvinding udføres. Dette er en farlig opgave på grund af opdagelsen og potentiel afdækning af forskellige kulbrinter såsom flygtige organiske forbindelser, polycykliske aromatiske kulbrinter samt partikler. Det er vigtigt at sikre, at arbejderne er udstyret med det relevante gas detektionsudstyr, for at sikre at de bliver advaret om tilstedeværelsen af skadelige gasser inden for god tid



Perimeter overvågning
Perimeter overvågningsprocesser involvere brugen af specifik teknologi, der måler den omgivende lufts koncentration af et bestemt kemikalie ved perimeter linjen af et område uanset om dette er på et olieraffinaderi eller et kemisk anlæg. Denne overvågning er afgørende for at sikre bred bevidsthed på tværs af hele ens område og for i sidste ende at undgå forbrug eller distribution af skadelige materialer og gasser





Hot works
Udførelse af varmeværker udgør betydelige risici, herunder produktionen af en antændelseskilde såsom flammer, gnister og temperaturer, der er høje nok til at antænde brændbare gasser eller brændbare materialer. Det er altafgørende for at sikre personlig sikkerhed i disse situationer ved at bruge bærbare multigas monitorer. Infrarød teknologi er af særlig betydning inden for detektion af brændbar gas, som understøtter udrensning med evnen til at fungere i inerte atmosfærer og levere pålidelig detektion i områder hvor detektorer af pellistor typen ville svigte på grund af forgiftning eller eksponering for volumen niveau




Nedlukning og vedligeholde
Det er vigtigt at kunne undgå unødige ned lukninger samt vedligeholdelse når det kommer til olie og gas anvendelsesområder. Dette især når arbejdet bliver gjort i fjerntliggende og foranderlige miljøer, som rigge og offshore-pladser. Har man sørget for et hårdført og stabilt gasdetektor overvågningssystem, er man godt sikret til at kunne overvåge og opfange mulige farer og sørge for at man tager de nødvendige forholdsregler, så ned lukninger og vedligeholdelsesarbejde kan udføres på den kortest mulig tid



Test af utætheder
Med en bærbar metan laserdetektor, kan brugeren på god afstand vurdere og lokalisere en mulig lækage, og så i svært fremkommelige steder. Dette er med til at reducere faren for medarbejderne, og sørge for at de ikke behøver bevæge sig ind i område som kan være farlige eller sætte sig selv i farlige situationer når der skal laves rutinemæssige inspektioner

Gasdetektor løsninger

Den danske offshore branche, som indebære olie og gas, beskæftiger over 10.000 ansatte. Størstedelen af dem er dagligt i kontakt med gas, og oftest foregår det ude i Nordsøen, hvor vejen til sygehusene er lang. Det er derfor her utrolig vigtigt at man sørger for at ens medarbejdere er klædt ordentligt på til deres opgaver, så de kan klare dem uden at komme til skade, eller forårsage skade på andre.

Gasdetektorer til brug i olie- og gasindustrien

Gasman gasdetektor

Gasman er en robust, kompakt og enkel gasdetektor, som er blevet designet til at kunne bruges i de hårdeste miljøer. 

Denne smarte gasdetektor vejer kun 130g, yder en høj slagmodstand og er beskyttet mod støv og vand indtrængen. Med en 95dB alarm samt rød/blå visuel alarm, er den let at høre og se, selv i mere støjende miljøer.

Se mere om Gasman her

Gasman gasdetektor
T4 gasdetektor

T4 gasdetektor

Med en T4 gasdetektor er du ydet beskyttelse mod nogle af de almindeligste gasser som: carbonmonoxid (CO), hydrogensulfid (H2S), brændbare gasser og iltsvind (O2). 

Med den nye T4 er du sikret en gasdetektor som lever op til de nyeste regler og forskrifter, og som er robust bygget så den tåler de hårdeste og mest snavsede miljøer. Med en alarm på minimum 95dB, rød/blå synlig LED og indbygget vibrator, er man sikker på at kunne høre, se og mærke T4 gasdetektoren hvis den bliver udløst af en alarm.

Se mere om T4 her

Clip SGD gasdetektor

Med en Clip SGD gasdetektor har du en robust, pålidelige og holdbar detektor, som med sit indbyggede batteri, giver 2 års levetid. 

En Clip SGD gasdetektor er opbygget så den er brugervenlig med en enkeltknaps betjening. Og med sin brede arbejdstemperatur område, arbejder den effektiv i langt de fleste hårde omgivelser.

Clip SGD gasdetektor kan fås i 3 detektions varianter: Svovlbrinte (H2S), Kuldioxid (CO) og Oxygen (O2).

Se mere om Clip SGD H2S her, Clip SGD CO her og Clip SGD O2 her

Clip SGD gasdetektor

Når man skal ud og anskaffe sig en gasdetektor, uanset om det er til en selv eller ens firma, er det vigtigt at man vælger en udbyder som man har tiltro til, og som har styr på hvad de laver, så man er sikret den bedst mulige service og produkter. 

Hos D-S sikkerhedsudstyr har vi beskæftiget os med gasdetektorer i 10 år og hjælper gerne med at kalibrering og bump test af gasdetektorer der er købt hos os. Vi sætter en ære i at hjælpe vores kunder med at finde det helt rigtig udstyr til netop dem og deres behov.

Har du brug for råd og vejledning til hvilken gasdetektor der passer til netop din arbejdsplads eller opgave, sidder vi klar til at hjælpe dig, på både telefon 55 44 66 44 og e-mail info@d-s.dk

# Arbejdsmiljø Gasdetektor

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Gasfarer i medicin og sundhedssektoren
Lær mere om farerne og få hjælp til at forebygge
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø