True

Gasfarer i raffinaderier

Lær mere om farerne og få hjælp til at forebygge

Introduktion

Som en af verdens største industrisektorer, generere olie og gasindustrien mange farer på arbejdspladserne. Sektoren beskæftige flere hundrede tusinde af medarbejdere, og skaber mange milliarder af dollars globalt. Derfor er det også yderst vigtigt at man som arbejdsgiver, sørger for at sikkerheden er i top for medarbejderne og for ens aktiver i virksomheden. 

Forefindes der elektrisk udstyr i virksomheden, skal dette være certificeret i henhold til IEC 60079-0, som er beregnet til brug i eksplosive atmosfærer, som kan indeholde brændbare gasser eller støv. Alt efter hvilket land industrien ligger i, kan der også være påkrævet lokale certificeringer som Inmetro (Brasilien), Kosha (Korea) og CCC (Kina).

I tæt forbindelse med olie og gasindustrien, finder man den petrokemiske industri. Her tager man råvarer fra raffineringen og gas forarbejdningen og omdanner dem til værdifulde produkter gennem kemiske proces teknologier. Her vil man i større mængde kunne finde følgende organiske kemikalier: methanol, ethylen, propylen, butadien, benzen, toluen og xylener. Præcis disse kemikalier lægger grundstenene til mange forskellige produkter, såsom plastik, stof til tøj, byggematerialer, syntetiske rengøringsmidler og landbrugskemikalier.

Anvendelsesområder med gasfarer

Opstrøms/ Upstream ikon

Opstrøms/
Upstream

Midtstrøms/ Midstream ikon

Midtstrøms/
Midstream

Nedstrøms/ Downstream ikon

Nedstrøms/
Downstream

Gasfarer i raffinaderier

Proces område Typiske processer og tilhørende problemer med gasdetektering




Opstrøms/Upstream
For at kunne beskytte både anlæg og personale bedst muligt, mod risikoen for udslip af brændbare gasser, almindeligvis metan, og høje niveauer af H2S, som især kommer fra sure brønde, er det nødvendigt med faste og bærbare gasdetektorer. Gasdetektorer er en obligatorisk del af det personlige værnemiddel når det kommer til O2-udtømning, SO2 og flygtige organiske forbindelser (VOC). De vigtigste krav man kan stille til denne gasdetektor, er at den er robust og har et pålideligt design, samt lang batterilevetid







Midtstrøms/Midstream
For at kunne sikre tidlig varsling i tilfælde af lokale lækager, er det vigtigt med en fast overvågning af brændbare gasser, tæt på overtryks anordninger, samt påfyldnings- og tømningsområder. De bærbare multigasdetektorer skal bruges for at kunne opretholde personsikkerheden, når der især arbejdes i lukkede rum, og som en støtte for afprøvning af områder med varmt arbejde. Infrarød teknologi til detektion af brændbare gasser understøtter rensning, med evnen til at fungere i inaktive atmosfærer og giver pålidelig detektion i områder hvor pellistor detektorer ville svigte på grund af forgiftning eller eksponering for, for højt volumen niveau. Med en bærbar laser metan-detektion, får brugeren mulighed for at lokalisere mulige lækager på afstand i svært tilgængelige områder, hvilket reducere behovet for at medarbejdere skal ind steder som kan være potentielt farlige






Nedstrøms/Downstream
Når man taler om downstream-raffinering, skal de personlige detektorer have en bump-teststation, for at man kan være sikker på at hver detektor reagere på den valgte mål gas, og at alarmen stadig er funktionsdygtig. Det vedvarende krav om at reducere anlæggenes nedetid og samtidig sørge for at sikkerheden er i top, især under nedlukning og turnarounds-operationer, betyder at dem som producere gasdetektorer skal kunne levere løsninger som er brugervenlige, enkle at trænes op i og har en reduceret vedligeholdelse tid. Når et anlæg lukkes ned, stoppes alle processerne, udstyr åbnes og kontrolleres og antallet af personer og køretøjer på stedet, bliver oftest mange gange større end normalt. De processer der gennemføres vil være farlige og kræve en særlig gasovervågning

Gasdetektor løsninger

Raffinaderier og petrokemisk industri, beskæftiger på daglig basis rigtig mange mennesker i Danmark. Der er derfor også mange mennesker som på daglig basis, arbejder med opgaver som udsætter dem for forskellige risici og farer. 

Gasdetektorer til brug i raffinaderier

Gasman gasdetektor

Gasman er en robust, kompakt og enkel gasdetektor, som er blevet designet til at kunne bruges i de hårdeste miljøer. 

Denne smarte gasdetektor vejer kun 130g, yder en høj slagmodstand og er beskyttet mod støv og vand indtrængen. Med en 95dB alarm samt rød/blå visuel alarm, er den let at høre og se, selv i mere støjende miljøer.

Se mere om Gasman her

Gasman gasdetektor
T4 gasdetektor

T4 gasdetektor

Med en T4 gasdetektor er du ydet beskyttelse mod nogle af de almindeligste gasser som: carbonmonoxid (CO), hydrogensulfid (H2S), brændbare gasser og iltsvind (O2). 

Med den nye T4 er du sikret en gasdetektor som lever op til de nyeste regler og forskrifter, og som er robust bygget så den tåler de hårdeste og mest snavsede miljøer. Med en alarm på minimum 95dB, rød/blå synlig LED og indbygget vibrator, er man sikker på at kunne høre, se og mærke T4 gasdetektoren hvis den bliver udløst af en alarm.

Se mere om T4 her

Clip SGD gasdetektor

Med en Clip SGD gasdetektor har du en robust, pålidelige og holdbar detektor, som med sit indbyggede batteri, giver 2 års levetid. 

En Clip SGD gasdetektor er opbygget så den er brugervenlig med en enkeltknaps betjening. Og med sin brede arbejdstemperatur område, arbejder den effektiv i langt de fleste hårde omgivelser.

Clip SGD gasdetektor kan fås i 3 detektions varianter: Svovlbrinte (H2S), Kuldioxid (CO) og Oxygen (O2).

Se mere om Clip SGD H2S herClip SGD CO her og Clip SGD O2 her

Clip SGD gasdetektor

Når man skal ud og anskaffe sig en gasdetektor, uanset om det er til en selv eller ens firma, er det vigtigt at man vælger en udbyder som man har tiltro til, og som har styr på hvad de laver, så man er sikret den bedst mulige service og produkter. 

Hos D-S sikkerhedsudstyr har vi beskæftiget os med gasdetektorer i 10 år og hjælper gerne med at kalibrering og bump test af gasdetektorer der er købt hos os. Vi sætter en ære i at hjælpe vores kunder med at finde det helt rigtig udstyr til netop dem og deres behov.

Har du brug for råd og vejledning til hvilken gasdetektor der passer til netop din arbejdsplads eller opgave, sidder vi klar til at hjælpe dig, på både telefon 55 44 66 44 og e-mail info@d-s.dk

# Arbejdsmiljø Gasdetektor

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Gasfarer i den farmaceutiske sektor
Lær mere om farerne og få hjælp til at forebygge
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø