True

Opbevaringsskabe

Til farlige stoffer og kemikalier

Man kan i rigtig mange virksomheder, opleve at medarbejdere kommer i daglig kontakt med farlige stoffer. Disse stoffer kan befinde sig i alt fra rengøringsmidler, til maling og aerosoler.

Skal man være i kontakt med sådanne farlige stoffer på daglig basis, kan man betragte sig selv som værende i en øget risiko for at komme til skade, både på arbejdet, men også i privaten. Et godt og sikkert skridt på vejen til at sikre sig selv og sine medarbejdere, er at få anskaffet sig et eller flere CoSHH-skabe, så man sørger for at de farlige stoffer er opbevaret korrekt.

Hvilke stoffer er sundhedsskadelige?

Når man snakker om farlige og giftige kemikalier, er der nok en del der forestiller sig en flydende selvlysende grøn substans, med et stort radioaktivt symbol på siden af beholderen. Det er dog langt fra tilfældet, da sundhedsskadelige stoffer findes i næsten alt nu til dags. 

Det vil derfor være klogt at lære og være opmærksomme på hvilke stoffer der er skadelige, og hvilke der ikke er skadelige for os. Dette gælder både når det kommer til vores arbejdsliv, og ikke mindst vores private liv.

Skadelige stoffer kan for eksempel inddeles i disse kategorier:

  • Kemikalier (f.eks svovlsyrer)

  • Tåger

  • Støv

  • Dampe

  • Gasser

  • Produkter med kemikalier (f.eks maling)

  • Nanoteknologi (f.eks elektronik)

Farlig opbevaring

Farlig opbevaring indebære forskellige skabe, bure og beholdere der opbevarer farlige stoffer og substanser forsvarligt. Dette bruges primært til at beskytte medarbejdere og arbejdsgiverer på arbejdspladsen, men også den offentlige befolkning der kan komme i kontakt med disse stoffer. Det er vigtigt at overholde de gældende regler inde for opbevaring og håndtering af farlige stoffer, da de udover at skade mennesker også kan skade miljøet voldsomt. 

Hvilken opbevaring til farlige stoffer

Et sikkerhedsskab (CoSHH) til opbevaring af farlige stoffer er et stort skridt i den rigtige retning, for alle virksomheder som ønsker at følge gældende lovgivning og sikre deres medarbejdere. Udover at sikre medarbejdere for at komme i kontakt med stofferne, så sikre man også at få adskilt stofferne korrekt så man minimere risikoen for utilsigtet blanding og kontaminering. 

Ved at opbevarer de farlige stoffer i et sikkerhedsskab sikre man ikke kun medarbejderen for at komme i utilsigtet kontakt med disse stoffer, men også miljøet for at blive udsat for unødvendig belastning. De gule sikkerhedsskabe opfylder CoSHH og RIDDOR reglerne, og vil være et oplagt valg til et sikkerhedsskab. Deres gule farve gør også at de nemt skiller sig ud og vil være let genkendelige i hele virksomheden.

Sikkerheds opbevaringsskabe

De gule Hazardous-skabe er ikke kun en populær mulighed, men også et af de mest sikre der findes. Disse skabe opfylder alle de gældende CoSHH og RIDDOR regler. Rigtig mange mennesker kommer i daglig kontakt med farlige stoffer. Det er derfor vigtig at man har styr på alle procedurer vedrørende disse stoffer, også opbevaring af dem. 

Skabene har et enkelt men effektivt design. Alle skabe kommer med justerbare galvaniserede spildfast holdene hylder, som vil lede alt spildt væske væk og ind i en integreret væsketæt beholder. Bombakken er også lækagesikkert, hvilket tilbyder et utroligt sikkert opbevaringsskab.

Har du brug for hjælp til at finde det helt rigtige skab til dig og din virksomhed, sidder vi klar ved telefonen 55 44 66 44 og e-mail Info@d-s.dk til at hjælpe dig.

# Absorbenter Afmærkning & skiltning Arbejdsmiljø Miljøbeskyttelse

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

3M hoveddele til Versaflo
Vælg hoveddel til dit trykluft åndedrætsværn
app_image_512_50x50

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa_icon and then Add to Home Screen.