True

Vælg det bedste ansigtsvisir

- Sådan finder du det rigtige materiale!

Der er mange forskellige materialer, der anvendes til fremstilling af ansigtsskærme, og hver af dem har sine egne fordele og ulemper. I denne artikel vil vi forklare tre af de mest almindeligt anvendte materialer til ansigtsskærme: Acetate, Glycol Modified Polyethylene Terephthalate (PETG) og Polycarbonate (PC).


Acetat (CA)

Acetat er et materiale, der egner sig godt til applikationer, der kræver god optisk klarhed og stivhed. Det bliver ikke slapt eller deformeret under normale temperaturer. Acetat har høj slagstyrke og modstår sprækker eller revner over et bredt temperaturområde under normalt stress. Acetat er et glimrende visir mod fedt og olie og opretholder fleksibilitet over lange perioder.


Glykol modificeret polyethylen terephthalat (PETG)

Ansigtsvisirer der er lavet af PETG, har præstationsbegrænsninger under specifikke betingelser og i særlige miljøer, som brugeren bør overveje.Det er et almindeligt valg til indendørs brug, men UV-resistensen er lav og gør den ikke ideel til langvarige udendørs applikationer. PETG skærme har en god kemisk modstandsdygtighed, der gør dem ideelt egnet til barske industrielle miljøer. PETG leverer slagstyrke og giver nogle af fordelene ved polycarbonat til en lavere pris.


Polycarbonat (PC)

Polycarbonatskærme er designet til applikationer, der kræver høj ydeevne. Dette alsidige termoplastiske materiale opretholder sine egenskaber over et bredt temperaturområde fra -20 °C til 135 °C for kortvarig anvendelse, smeltepunktet er ved 155 °C. Det er dimensionsstabilt, har ekstrem slagstyrke, fremragende vejrbestandighed og høj klarhed. MEn den kemiske resistent er nærmest i bund.


Sammenligning af ydeevne og fordele for de tre materialer:

  • Acetat: God optisk klarhed, høj slagstyrke, modstår sprækker eller revner over et bredt temperaturområde under normalt stress, egnet til applikationer, der kræver fleksibilitet over lange perioder, god til beskyttelse mod fedt og olie.

  • PETG: God kemisk modstandsdyghed, lavere omkostninger end polycarbonat, leverer slagstyrke, men har begrænset UV-resistens.

  • Polycarbonat: Ekstrem slagstyrke, fremragende vejrbestandighed, høj klarhed, dimensionsstabilt, kan opretholde sine egenskaber over et bredt temperaturområde fra -20 °C til 135 °C, smeltepunktet er ved 155 °C.

  • Valg af det rigtige materiale til ansigtssskærme afhænger af applikationen og miljøet, hvor det skal bruges. Hvis man ønsker god optisk klarhed, er Acetat et godt valg, mens Polycarbonat er det bedste valg, hvis der kræves ekstrem slagstyrke og vejrbestandighed. PETG kan være en god mulighed i visse industrielle miljøer på grund af sin kemiske modstandsdygtighed og lavere omkostninger sammenlignet med Polycarbonat.

  • Uanset hvilket materiale der vælges, er det vigtigt at huske på, at et ansigtsvisir ikke er en erstatning for en ansigtsmaske eller andre sundhedsforanstaltninger. Ansigtssvisirer kan hjælpe med at reducere eksponeringen for dråber og andre partikler, men de skal anvendes sammen med andre forebyggende foranstaltninger for at give en effektiv beskyttelse hvis åndedrættet også skal beskyttes.

# Hovedværn

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

5 gode - om stillads sikkerhed
Kom nu drenge - Pas nu på jer selv!
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø