True

Brug af flammehæmmende materialer

Læs om brandhæmmende tøj og vores egen ikke kemisk belagt VARMEX®

Vidste du at flammeresistente tekstiler kan dateres tilbage til tiden under Romerriget? Eller at flammehæmmende kemikalier og tilsætningsstoffer er direkte skadelige for dit helbred?

VARMEX® - Flammehæmmende beklædning

Vores egne unikke VARMEX® kollektioner passer til arbejdsmiljøer hvor der er risiko for flammer, gløder, gnister, metalstænk fra flydende metal og jern, lysbuer, konvektiv varme, samt for dig der arbejder indenfor den petrokemiske industri, el- og stærkstrømsindustrien eller i ATEX-klassificerede miljøer.

Målet med VARMEX® er at opfylde så mange krav som muligt i ét og samme stykke beklædning, uden brug af kemiske tilsætningsstoffer eller coating. Samtidig skal tøjet være behageligt at have på, eftersom det er garanti for, at det altid benyttes og beskytter den dag uheldet er ude.


Hvorfor flammehæmmende tøj?

Naturligvis for at beskytte dig imod varme og ild ved at forhindre at der går ild i dit tøj, samt at begrænse spredningen af flammerne.

Der er ikke så mange der tænker på at fejlagtigt arbejdstøj faktisk kan gøre mere skade end gavn når tøjet eksponeres for ild og stærk varme. Fibrerne i tøjet kan smelte ind i huden og vil give alvorlige og svært helbredelige skader. Ydermere kan detaljer på tøjet som f.eks. gennemgående metalknapper øge varmeledningen ved en lysbue eksponering og derved forværre skaden. Overvej derfor også altid at anvende flammehæmmende undertøj direkte mod kroppen.


VARMEX® unikke fordele

Der findes mange fordele for VARMEX® materialet.

En af dem er at materialet er fremstillet som inherent metervare, hvilket vil sige at materialet produceret af fibre som ikke kan brænde, altså er den flammehæmmende egenskab bygget direkte ind i stoffet. I modsætning til den klassiske tilgang med kemisk imprægnerede metervarer som bliver belagt og kemisk imprægneret med flammehæmmende kemiske stoffer som f.eks. Proban eller Pyrovatex. Effekten af- og beskyttelsen med disse belægninger falmer over tid hvilket kan være farligt for din eller dine medarbejderes sikkerhed.

Fare ved flammehæmmende kemikalier

Flammeresistente materialer kan spores tilbage til tiden med Romerriget. Dog var det først omkring 1970'erne at industrien og producenter fik øjnene op for specielt flammehæmmende kemikalier. Regeringerne rundt om i verden så de flammehæmmende egenskaber så positivt at det i flere lande blev gjort til krav at anvende flammehæmmende kemikalier.

Siden 1970 er vi dog blevet klogere og tiden, undersøgelser og erfaringer har vist at der er mange farlige ulemper ved flammehæmmende kemikalier. Mange blev gennem tiden direkte syge af kemikalierne eller af forureningen som skete gennem kemikaliernes påvirkning på det omgivende miljø.

Læs mere om fare ved kemikalierne i BCC rapporten "Flame retardent chemicals: Technologies and global markets - Apr. 2015"

Odoo text and image block

Reflekterer strålevarme og mindsker omsluttende varme

Vores specialudviklede VARMEX® ALU anvendes især hos brandvæsen, svejsere og industrielle arbejdere i omgivelser med ekstreme temperaturer.

Ikke alene yder VARMEX® ALU effektiv beskyttelse imod strålevarme gennem den reflekterende aluminiumsbeklædning. Men beskyttelsesdragten reducerer også omgivende varme som er en stor trussel for f.eks. brandvæsen og redningsarbejdere.

Faktisk reduceres den omgivende varme med 50% eller mere med aluminiumsdragt i forhold til uden.

Beskytter imod ekstremt varme flydende materialer

Foruden den reflektive beskyttelse mod stråle- og omgivende varme, yder aluminiumsbeklædningen også stærk beskyttelse imod flydende jern og metaller.

Se mere om VARMEX® her

VARMEX®

# Beklædning VARMEX®

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

EN ISO 11611: 2007 (Erstatter EN 470-1)
Læs om den nylige ændring af EN-standarder
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø