True

Sådan bruger du visir til at mindske smitterisikoen

Værd at vide om brug af visir

Der er ingen tvivl om at den verdensomspændende pandemi coronavirus igen har fået fat i Danmark. De seneste dage har budt på en smittestigning. Den daglige opdatering fra statens Serum institut viser torsdag, at der i Danmark er registeret 1297 nye smittetilfælde det seneste døgn med corona. Antallet af indlagte er steget med otte personer det seneste døgn, heraf tre i respirator.  Den negative udvikling har fået regering til at indføre forskellige restriktioner for at bekæmpe smitten. Det omfatter, at alle landets barer, cafeer og restauranter fremover skal lukke klokken 22. Det bliver ligeledes påbudt, at man skal bære mundbind eller visir, når man ikke sidder ned på serveringstederne. Derudover er der krav om at bære mundmind eller visir i den kollektive trafik i Danmark.

Mundbind har længe været kendt som et af det populær produktvalg inden for værnemidler når man gerne vil begrænse smitten, hvor visir er mere et ubeskrevet blad for mange.

Herunder kan du læse om visir og hvornår man bør bruge det som beskyttelsesmiddel.  

Ansigtsdækkende visir



Et visir er en skærm, som typisk er fremstillet af plastik. Det dækker ansigtet og derfor bruges som en barriere mod viruspartikler.

Et visir slutter ikke tæt om ansigtet, og har dermed en fordel at man kan trække vejret ubesværet. Et visir gør det også muligt at se hele ansigtet på personen der har det på-. I situationer hvor dette er vigtigt, er visir at fortrække i stedet for mundbind


Clarico-Text-Image
Clarico-Text-Image

Hvad er fordelene ved brug af visir?


  • Visir er let at på og kan justeres for optimal pasningsform

  • Visir kan være en fordel ved kommunikation med personer som er høre-eller synshæmmede, hvor der behov for mundaflæsning, da munden er synlig og et visir ikke i samme grad dæmper lyden som et mundbind kan gøre.

  • Personer med lidelser som, fx allergi eller andre tilstande som gør, at et mundbind ikke kan slutte tæt om ansigtet, vil med fordele kunne bruge visir som et alternativ til mundbind 

  • Et visir kan modsat engangsmundbind generelt anvendes en hel dag, og nogle typer kan endvidere vaskes og genbruges.

  • I en række job som frisører og sundhedshjælpere, hvor tætte kontakt til kunden er nødvendig, kan personale evt. anvende et ansigtsdækkende visir. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende råd ved brug af visir: 

  • Visiret skal håndteres korrekt ligesom mundbind. dvs. det bør ikke berøres under brug og skal af- og påtages samtidig med vask eller afspritning af hænder for ikke at være potentiel kilde til kontaktsmitte.

  • Et visir anbefales som alternativ til mundbind i særlige situationer og kan også bruges som et supplement til mundbind.

  • Anvendes et visir er det væsentligt at være opmærksom på. at beskyttelsesgrad er reduceret da det ikke slutter tæt om ansigtet, og kvalitet kan derfor variere.

  • Ved brug af visir er det vigtigt at vi holder fast i tiltage for afstand og håndhygiejne 

  • Brug mundbind eller viseret, hvor ansigt til ansigt over 15 minutter ikke kan undgås.

  • Sundhedsstyrelsen anbefaler ansigtsvisir som er CE godkendt og produceret efter industrielle standarder, som sikre at den ønskede effekt og funktionalitet.  


Se blandt vores store udvalg af CE godkendte visir
# Hovedværn

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Virashade Visir
Dansk topdesigner udvikler ansigtsskærm til sundhedsektoren
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø