True

5 gode - om stillads sikkerhed

Kom nu drenge - Pas nu på jer selv!


1. Ha' styr på dit shit!
[Uddannelse og træning]
Før du arbejder på et stillads, skal du have den rette uddannelse og træning til at forstå, hvordan du bruger det sikkert. Det er vigtigt at have en dybdegående viden om stilladsets struktur og funktioner, samt de sikkerhedsprocedurer, der skal følges, når du arbejder på det.

Brug scafftags til stilladset

2. Ha' styr på stilladset! 
[Inspektion og vedligeholdelse]
Det er vigtigt at inspicere stilladset regelmæssigt for at sikre, at det er i god stand og fungerer korrekt. Hvis der er nogen skader eller tegn på slitage, skal du sørge for at reparere eller udskifte dem med det samme. Regelmæssig vedligeholdelse af stilladset vil også hjælpe med at forlænge dets levetid og sikre, at det fortsat er sikkert at bruge. Brug Scafftags så både du og andre har styr på hvornår stilladset sidst er efterset og vedligeholdt.

Brug personligt beskyttelsesudstyr

3. Ha' udstyret i orden!
[Brug personligt beskyttelsesudstyr (PPE)]
Du skal altid bruge passende PPE, når du arbejder på et stillads. Dette kan omfatte sikkerhedshjelme, sikkerhedssko, øjenbeskyttelse og høreværn. Ved at bruge det rigtige PPE kan du beskytte dig selv mod skader og reducere risikoen for ulykker. Brug altid værktøjssikring når du arbejder i højden, både for din og dine kollegaers skyld.

4. Ha' en line - du er ikke Spiderman! 
[Sikkerhedsliner og faldsikringssystemer]
Du skal også bruge sikkerhedsliner og faldsikringssystemer, når du arbejder på et stillads. Disse systemer vil hjælpe med at forhindre fald og skader, hvis du skulle miste fodfæstet eller glide.



5. Ha' din makkers ryg!
[Kommunikation og samarbejde]
Endelig er det vigtigt at have god kommunikation og samarbejde på arbejdspladsen, når du arbejder på et stillads. Dette inkluderer at kommunikere klart og tydeligt med dine kolleger om arbejdsopgaver og sikkerhedsprocedurer, så alle er opmærksomme på potentielle farer. Det er også vigtigt at samarbejde omkring arbejdsopgaverne, så der ikke er nogen forvirring eller usikkerhed omkring, hvem der gør hvad. Når alle arbejder sammen om at opretholde en sikker arbejdsplads, kan man minimere risikoen for ulykker og skader.

Alt i alt er der mange vigtige faktorer at overveje, når man arbejder på et stillads. Fra uddannelse og træning til brug af personligt beskyttelsesudstyr og sikkerhedsforanstaltninger som Scafftags, er der mange ting, man skal huske for at opretholde en sikker arbejdsplads. Men med den rette viden og de rette værktøjer kan man minimere risikoen for ulykker og skader, og sikre, at alle kommer sikkert hjem fra arbejde hver dag.

# Håndværn Faldsikring Fodværn Hovedværn Høreværn Værktøj Øjenværn

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

5 tips til at vælge de rigtige havehandsker
Pas også på hænderne når du går i haven
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø