True

EN 397 og EN 12492 for sikkerhedshjelme

Kan man få en sikkerhedshjelm til det hele?

Når det kommer til sikkerhedshjelme, er det afgørende at forstå nuancerne i de to forskellige standarder EN 397 og EN 12492,. Begge regulerer design og ydeevne af sikkerhedshjelme, men hver er tilpasset specifikke miljøer og anvendelser.

EN 397 hjelme:

Den industrielle arbejdshest

EN 397 står som en grundlæggende sikkerhedsstandard for industrihjelme og dækker et bredt spektrum af arbejdspladsscenarier. EN 397 fokuserer primært på at beskytte bæreren mod stød, gennemtrængning og elektriske farer, som ofte stødes på i industrielle miljøer.

En af de karakteristiske træk ved hjelme, der overholder EN 397, er deres robuste design. Disse hjelme er konstrueret til at modstå stød fra faldende genstande og give en pålidelig skærm for arbejdstagere inden for byggeri, produktion og andre tungt arbejdsmiljøer. Den ydre skal af en EN 397-kompatibel hjelm er fremstillet af holdbare materialer, hvilket sikrer, at den kan tåle daglig brug uden at kompromittere beskyttelsesegenskaberne.

Clarico-Text-Image

Derudover specificerer EN397 stringente krav til hjelmens suspensionssystem for at sikre en tæt og sikker pasform til brugeren. Suspensionssystemet er designet til at absorbere og sprede stødkraften, hvilket minimerer den kraft, der overføres til hovedet i tilfælde af en ulykke.

Elektrisk isolering er en anden afgørende faktor, der behandles af EN397, hvilket gør disse hjelme velegnede til miljøer, hvor elektriske farer er til stede. Denne standard kræver, at hjelme viser tilstrækkelig modstand mod elektrisk strøm, hvilket beskytter arbejdstagerne mod potentielle stød.

Clarico-Image-Text

EN 12492 hjelme: At bestige højder med alpin præcision

I modsætning til EN 397 er EN 12492 skræddersyet til en specifik niche - hjelme designet til bjergbestigning og industrielle klatreaktiviteter. Standarden anerkender de unikke udfordringer, der opstår i forhøjede miljøer, og pålægger funktioner, der sikrer optimal beskyttelse under sådanne omstændigheder.

Den primære fokus for EN 12492 er at beskytte mod laterale og vertikale stød, der er almindelige under bjergbestigning og klatreaktiviteter. 

Hjelme i overensstemmelse med denne standard har forbedret side- og bagstødbeskyttelse, hvilket reducerer risikoen for skader i tilfælde af fald eller kollision med udstående overflader.

EN 12492-hjelme er også udstyret med en hagestrop, der tjener to formål: at sikre hjelmen fast på brugerens hoved og at mindske risikoen for at miste hjelmen under et fald. Dette er afgørende i alpine miljøer, hvor vind, pludselige bevægelser og farlige forhold kan løsne en dårligt fastgjort hjelm.

Ventilation er en anden nøglefaktor i EN 12492 som dermed anerkender den fysiske anstrengelse forbundet med klatreaktiviteter. Hjelme, der overholder denne standard, er designet med tilstrækkelige ventilationssystemer for at forhindre overophedning og ubehag under langvarig brug.


Sammen ligning af to typer sikkerhedshjelme

Mens både EN 397 og EN 12492 sigter mod at forbedre brugersikkerheden, ligger den vigtigste forskelle i deres applikationsspecifikke krav. EN 397 excellerer i industrielle indstillinger og tilbyder robust beskyttelse mod faldende genstande og elektriske farer med fokus på holdbarhed og stødbestandighed. På den anden side imødekommer EN 12492 de unikke udfordringer ved bjergbestigning og klatring med vægt på lateral og vertikal stødbeskyttelse samt funktioner skræddersyet til komfort under anstrengende aktiviteter.

I sikkerhedshjelmenes verden er forskellene mellem EN 397 og EN 12492 afgørende overvejelser for både arbejdsgivere og arbejdstagere. Forståelsen af de specifikke krav i hver standard sikrer valget af hjelme, der passer til de unikke udfordringer, der opstår i forskellige arbejdsmiljøer. Ved at overholde disse standarder kan virksomheder ikke kun overholde sikkerhedsbestemmelser, men også prioritere trivslen for deres arbejdsstyrke og fremme en kultur af sikkerhed på arbejdspladsen.

Kan man få en sikkerhedshjelm til det hele?

Det korte svar er: JA

Lad os præsentere JSP EVO VISTAlens DualSwitch-hjelmen

Den kombinerer elementer fra både EN 397 og EN 12492 for at levere en alsidig og avanceret sikkerhedsløsning. Med dens robuste konstruktion, avancerede suspensionssystem og funktioner som indbygget hjelmbrille, opfylder denne hjelm kravene til forskellige arbejdsmiljøer, lige fra industrielle omgivelser til bjergbestigning. Ved at vælge en sådan hjelm prioriterer virksomheder ikke kun overholdelse af sikkerhedsstandarder, men også beskyttelse og komfort for deres arbejdsstyrke i forskellige arbejdssituationer.


EN397 Egenskaber i EVO VISTAlens DualSwitch
  1. Robust konstruktion: Hjelmen er designet med en robust ydre skal, der opfylder kravene i EN 397. Dette gør hjelmen velegnet til industriel brug, hvor beskyttelse mod faldende genstande og stød er afgørende.

  2. Suspensionssystem: Hjelmen er udstyret med et avanceret suspensionssystem, der opfylder EN 397's strenge krav. Dette sikrer en behagelig og sikker pasform, samtidig med at den absorberer og fordeler stødkraften ved et sammenstød.

  3. Elektrisk Isolering: Hjelmen tilbyder også elektrisk isolering i overensstemmelse med EN 397, hvilket gør den velegnet til arbejdsmiljøer, hvor der er risiko for elektriske farer.

Clarico-Text-Image
EN12492 Egenskaber i EVO VISTAlens DualSwitch
  1. Lateral og vertikal stødbeskyttelse: Denne hjelm er designet med fokus på både laterale og vertikale stødbeskyttelse, hvilket gør den ideel til aktiviteter som bjergbestigning og klatring, der kræver overholdelse af EN 12492-standardens specifikationer.

  2. Hagerem og sikkerhedsglas: Hjelmen er udstyret med en hagestrop for at sikre, at den forbliver sikkert på brugerens hoved under udfordrende forhold, hvilket er en funktion, der er afgørende i overensstemmelse med EN 12492. Derudover inkluderer hjelmen en indbygget hjelmbrille, hvilket tilføjer et ekstra lag af beskyttelse og bekvemmelighed.

  3. Ventilation: Hjelmen er designet med ventilationssystemer for at imødekomme behovet for luftcirkulation, hvilket gør den velegnet til langvarig brug under aktiviteter som bjergbestigning, som kræver ventilation ifølge EN 12492.

Clarico-Text-Image

 

# Godkendelser & EN Normer Hovedværn

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Ny handske teknologi med grafén fra Kyorene
Giver tynde handsker med høj slidstyrke og skærefasthed
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø