True

Hvor længe holder din faldsikringssele?

Ved arbejde i højden stoler du ofte med dit liv på at din helkropsele redder dig i tilfælde af fald. Men hvor længe kan du stole trygt på det?

En faldsikringsele er et essentielt stykke sikkerhedsudstyr for alle, der arbejder i højder. De er designet til at beskytte dig og dine kollegaer i tilfælde af fald og kan forhindre alvorlige skader eller endda redde liv. Men hvor længe kan man forvente, at en helkropssele holder?

Levetiden for en faldsikringssele afhænger af flere faktorer, herunder kvaliteten af de anvendte materialer, hyppigheden af brug og de forhold, den anvendes under. Generelt kan en godt vedligeholdt sele holde i 10 år fra produktionsdatoen eller 5 år fra første brug. Det er dog vigtigt at bemærke, at dette kun er et generelt skøn og ikke en garanti. Din sele kan holde længere eller kortere tid afhængigt af, hvordan den bruges og vedligeholdes.

For at få mest muligt ud af din faldsikrings sele er her nogle tips til at holde den i god stand så længe som muligt:

Følg producentens anvisninger

Det første skridt for at sikre levetiden for din faldsikringssele er at følge producentens anvisninger. Disse anvisninger vil fortælle dig, hvordan du bruger og vedligeholder din sele korrekt, så sørg for at læse og forstå dem, inden du bruger din sele.

Regelmæssig inspektion

Inden hver brug bør du inspicere din sele for tegn på slid eller skader. Kig efter slidte eller ødelagte stropper, knækkede spænder og andre tegn på slitage. Hvis du bemærker nogen skader, må du ikke bruge selen og udskift den straks.

Rengør selen regelmæssigt

Regelmæssig rengøring af selen kan hjælpe med at forhindre skader og forlænge dens levetid. Brug mild sæbe og vand til at rengøre selen og undgå brug af skrappe kemikalier eller abrasive materialer, der kan beskadige stoffet eller hardwaren.

Opbevar selen korrekt

Når selen ikke er i brug, skal den opbevares et køligt, tørt sted væk fra direkte sollys. Undgå at opbevare selen i fugtige eller fugtige miljøer, da dette kan få stoffet til at forringes.


Brug for ny faldssikringssele?

Hvis du har brug for at købe en ny højdesikkerhedssele, har vi et bredt udvalg til enhver smag. Vores webshop tilbyder et stort udvalg af høj kvalitet h-seler fra førende mærker som 3M, Checkmate, Protecta, DBI-SALA, BIGBEN og Miller. Du vil også kunne finde detaljerede produktbeskrivelser, herunder specifikationer og funktioner for hver sele. Disse oplysninger er afgørende, når du vælger en sele, der passer til dine behov og opfylder sikkerhedsstandarder. Hvis du endnu ikke kan finde noget der matcher dine behov, så tøv ikke med at kontakte vores erfarne specialister i faldsikring.

Når du køber en ny sele til faldsikring, er der flere vigtige faktorer at overveje bl.a.:

Kvaliteten af materialerne

Vælg en h-sele, der er lavet af holdbare og kvalitets materialer. Sørg for, at den opfylder relevante Europæiske standarder som EN 361 samt EN 358

Komfort

Komfort er vigtig, når det kommer til sikkerhedsudstyr. Find en sele med polstring, elastisk bånd, åndbare materialer og justerbare stropper.

Brugervenlighed

En god sele bør være nem at tage på, justere og tage af, selv når man har handsker eller andet beskyttelsesudstyr på.

Budget

Vælg en sele, der passer inden for dit budget, men gå ikke på kompromis med sikkerheden. At investere i en kvalitetssele vil spare dig penge i det lange løb ved at reducere behovet for udskiftninger og forebygge ulykker.

Husk, at en godt vedligeholdt sele kan forhindre alvorlige skader og redde liv, så sørg for at passe godt på din!


Hvis du har brug for hjælp eller har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores venlige og kompetente team på:

Email: info@d-s.dk

Tlf: 55 44 66 44

Eller livechat.

# Faldsikring

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Kee Gate selvlukkende sikkerhedslåger
Vælg højkvalitets, fuldt kompatible og omfattende testede selvlukkende sikkerhedsporte
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø