True

Sikkerhed i solen

Sikkerhed i solen: UV-beskyttelse og personlige værnemidler, der er uundværlige ved udendørs arbejde

UV-beskyttelse og personlige værnemidler


UV-beskyttelse og personlige værnemidler er afgørende, når man arbejder i solen. Solens stråler kan være skadelige for vores hud og øjne, og det er vigtigt at tage de nødvendige forholdsregler for at undgå potentielle sundhedsrisici.
I denne artikel vil vi udforske vigtigheden af UV-beskyttelse og personlige værnemidler og give nogle nyttige tips til at beskytte dig selv, når du arbejder udendørs.

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text

Farer / risici ved for meget sol


UV-beskyttelse er afgørende for at undgå solskader og forhindre risikoen for hudkræft. Solens ultraviolette stråler kan forårsage solskoldning, forbrændinger, for tidlig aldring af huden og øge risikoen for forskellige former for hudkræft.
Når du arbejder i solen, bør du altid bruge solcreme med en tilstrækkelig solbeskyttelsesfaktor (SPF) på mindst 30 eller højere. Påfør solcremen jævnt over hele kroppen, inklusive ansigt, ører, nakke og hænder. Husk at genpåføre solcreme regelmæssigt, især efter svedtendens eller efter at have været i vandet eller lign.

Beskyt øjnene mod sol


I tillæg til solcreme er det også vigtigt at beskytte dine øjne mod solens skadelige stråler. Langvarig eksponering for UV-stråler kan forårsage øjenirritation, forbrænding af hornhinden og øjenlidelser som grå stær og makuladegeneration. Når du arbejder i solen, skal du bære solbriller med UV-beskyttelse. Vælg solbriller, der blokerer både UVA- og UVB-stråler for at få den bedste beskyttelse. Derudover kan du også bruge en bredskygget hat eller en kasket for at beskytte dit ansigt og din hovedbund mod direkte sollys.

Clarico-Image-Text
Clarico-Image-Text

Arbejdstøj og personlige værnemidler i solen


Personlige værnemidler spiller også en vigtig rolle i at beskytte dig selv, når du arbejder udendørs i solen. Tøj med UV-beskyttelse er tilgængeligt på markedet og kan være en effektiv måde at blokere UV-stråler på. Sørg for at vælge letvægtsmaterialer, der samtidig tilbyder god dækning. Langærmede skjorter, lange bukser og hatte med brede skygger kan hjælpe med at beskytte din hud mod direkte sollys.

Kølende tøj og udstyr til nedkøling


Som yderligere supplement for at øge komforten i arbejde i solen kan man bruge nedkølende produkter og arbejdstøj med køleelementer i.
Hos os finder du et stort udvalg af kølende arbejdstøj og tilbehør som øger komforten i arbejde på varme dage. Alt fra bl.a. kølende veste med aktive køleelementer mv. til skyggende nakkeslag og solhatte mv.

Clarico-Image-Text

Kølende arbejdstøj, veste, håndklæder mv.

Se det store udvalg online her.

Yderligere forholdsregler omfatter begrænsning af opholdet i solen i de mest intense timer på dagen, normalt mellem kl. 10 og 16. Hvis det er muligt, bør udendørsarbejde planlægges uden for disse timer for at reducere risikoen for solskader. Find også skyggefulde områder, hvor det er muligt, og tag regelmæssige pauser i skyggen for at give din krop og hud en pause fra solen.

Endelig er det vigtigt at være opmærksom på tidlige advarselstegn på solrelaterede problemer. Hvis du oplever unormal rødme, smerte, kløe eller blærer på din hud efter eksponering for solen, skal du straks søge skygge og tage de nødvendige skridt til at behandle eventuelle solskader.

UV-beskyttelse og personlige værnemidler bør være en integreret del af dit sikkerhedsudstyr, når du arbejder i solen. Ved at tage de rette forholdsregler kan du reducere risikoen for solskader og forbedre din sundhed og velvære på lang sigt. Sørg for at informere dig selv og dine kolleger om vigtigheden af UV-beskyttelse og personlige værnemidler, og sørg for at efterleve disse anbefalinger, når I arbejder udendørs.

Branchevejledning om beskyttelse mod solstråling


Forskningsresultater viser, at udsættelse for solstråling indebærer risiko for hudkræft, når man arbejder udendørs.

Det er arbejdsgiverens ansvar at forebygge risikoen for sundhedsskadelig udsættelse for solens stråler, når UV-indekset er 3 eller højere.

I faktaarket her udfærdiget af Brancheforeningen for Bygge og Anlæg kan man læse mere om, hvordan man konkret kan iværksætte effektive forebyggende tiltag, så medarbejderne ikke udsættes for solstråling, der indebærer risiko for hudkræft.

Clarico-Text-Image
# Arbejdsmiljø Beklædning

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Sikkerhedsknive
Pas på lager medarbejderne og andet godtfolk
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø