True

Tilstrømning af ringere kvalitet nitrilhandsker

Covid-19 sætter pres på nitril markedet - her er hvad du skal vide

Ringere kvalitet nitrilhandsker er kommet ind på markedet i en alarmerende hastighed siden de første udbrud af Covid-19.

Oppustet efterspørgsel, forhøjede markedspriser og mangel på råvarer har sat scenen for skruppelløse producenter, leverandører og nye aktører til at tage genveje i et forsøg på at maksimere overskuddet men samtidig sætte brugerne i fare.


Nitril markedet

Efterspørgslen efter engangshandsker blev mere end fordoblet som følge af Covid-19. Efterhånden som udbredelsen af vaccinationer fortsætter, er efterspørgslen gradvist stagneret, men den forventes at forblive på et højere niveau end før Covid på grund af vedvarende sundheds-, sikkerheds- og sanitetsprotokoller.

Handskeproducenter øger kapaciteten, men mange  af de nye produkter og handsker der kommer online, er af ringere kvalitet, drevet af 2 primære faktorer:

  • Uerfarne nye deltagere

  • Lav kvalitet rå materiale.


Uerfarne nye nitrilhandske leverandører

Mange nye engangshandskeproducenter er kommet på markedet i de seneste måneder, men de fleste er korte termorienteret uden nogen tidligere erfaring. De vil blive udfordret til effektivt at producere kvalitets produkter, mens automatisering af processer og demonstration af en forpligtelse til virksomheders sociale ansvar som udbuddet fanger op til efterspørgslen, og de gennemsnitlige salgspriser falder. Engangshandskeindustrien så et lignende stigning i nye deltagere i 1990'erne. Mere end 200 producenter begyndte at bygge produktionsfaciliteter, men de fleste af dem manglede den nødvendige erfaring for at få succes, og kun 40 overlevede.

Det er usikkert, om de nye deltagere i 2020'erne bliver levedygtige langsigtede aktører på markedet. I mellemtiden meget af den inkrementelle handske

volumen, de producerer, er af ringere kvalitet, fordi mange mangler produktregistreringer og kvalitetskontrol systemer, der kræves for at overholde eksisterende standarder.



Lav kvalitet rå materiale

Clarico-Image-Text

Engangs nitril handsker er lavet med nitril latex, hvilket er produceret ved stabilt at sprede og suspendere små partikler af nitrilbutadiengummi (NBR) i vand. God nitril af god kvalitet latex består af små partikler med konstant størrelse med en densitet svarende til densiteten af vand, så partiklerne forbliver jævnt spredt. Dette defineres som suspension, hvilket resulterer i en stabil film med lav viskositet. Højkvalitets nitril latex med lav viskositet er mindre tilbøjelige til at danne bobler under handskeproduktionsprocessen, hvilket er vigtigt, fordi tilstedeværelsen af bobler kan resultere i små pinholes, der bringer beskyttelsen i fare og øger risikoen for revner og flænger i handsken.


I løbet af det forløbne år steg efterspørgslen efter nitrilråmateriale, men der er kun en håndfuld erfarne producenter af nitrilråmaterialer i verden, og det kan tage op til et år at opbygge kemiske reaktorer og andet specialudstyr til at fremstille NBR. Producenter af andre råmaterialer, herunder producenter af styrenbutadiengummi (SBR), et stift, slidstærkt materiale, kapitaliserer på udækket efterspørgsel og attraktive markedspriser ved at konvertere deres produktionsudstyr til at fremstille NBR i stedet for SBR. Selvom det samme udstyr og de kemiske mekanismer kan bruges til at fremstille både NBR og SBR, tager det mange års erfaring at finindstille teknikkerne til at producere en stabil, homogen film med lav viskositet, der er ideel til nitrilhandsker. NBR produceret af disse nye deltagere er derfor ofte dramatisk ringere end den højkvalitets NBR produceret af etablerede, langsigtede leverandører.


Clarico-Image-Text

NBR fra opportunistiske, uerfarne spillere er utilstrækkelig til produktion af nitrilhandsker, men i et forsøg på at øge råvareforsyningen og reducere omkostningerne begyndte mange handskeproducenter at tilføje NBR af lav kvalitet til råvare af høj kvalitet, hvilket skabte en fortyndet blanding med ringere egenskaber.


Dette svarer til en restaurant, der tilføjer vand til en flaske vodka på øverste hylde, og håber, at kunderne ikke bemærker det.

En blanding af 10% NBR af høj kvalitet og 90% NBR af høj kvalitet kan bruges til at skabe nitrilhandsker, men styrken og beskyttelsesegenskaberne for disse handsker mindskes. En handskes endelige fysiske egenskaber domineres af dens materiale af dårlig kvalitet på samme måde, som en kæde kun er så stærk som dens svageste led. Andre producenter har eksperimenteret med at blande tilsætningsstoffer og fyldstoffer, såsom silicater og calciumcarbonater, i deres nitrilråmateriale. Ved at tilføje fyldstoffer kan producenter øge deres volumen af ​​nitrilråmateriale til meget lave omkostninger, hvilket gør dem i stand til at levere stigende handskeforsyning med maksimal fortjeneste, men dette mindsker handskernes kvalitet, hvilket resulterer i stivere handsker, som lettere kan rives i stykker. Disse taktikker og genveje sætter brugerne i fare. Handsker lavet med forfalsket nitril latex giver betydeligt lavere beskyttelsesniveauer. Dårlig filmstruktur kan føre til svagere handsker med reduceret holdbarhed og nedsat modstandsdygtighed overfor punkteringer og defekter. Pinhole-defekter er mere almindelige i handsker lavet med nitril af lav kvalitet på grund af sprednings- og densitetsproblemer, hvilket fører til mindre effektivitet og nedsat barrierebeskyttelse mod biologiske og kemiske farer.


Det betyder det for dig

F.eks. USA har særlig streng kvalitetskontrol standarder, især for lægeundersøgelseshandsker, så produkter af allestedsnærværende kvalitet aflæsses i andre regioner. På trods af lovgivningsmæssige standarder oplever industrisegmenter rundt om i verden, inklusive USA, en tilstrømning af produkter af ringere kvalitet sælges ofte også under markedsprisen.

Nogle spillere sælger afviste medicinske handsker til handlende, der ompakker dem i generisk emballage og sælger dem som "B-klasse" produkter i industrielle kanaler. Endnu værre, useriøse forhandlere har sat handsker af lav kvalitet i mærkeemballage og solgt dem svigagtigt gennem formidlende parter. Al denne aktivitet har fået ubalancer i udbud og efterspørgsel til at variere på tværs af lande og brancher, hvilket har ført til en forgrening af priserne efter region og marked.

De risici, som ringere produkter udgør for brugerne, er betydelige. Uerfarne producenter, der mangler standarder for kvalitetskontrol kombineret med brug af forfalsket latex af etablerede spillere, skaber lavere beskyttelsesniveauer og øget sandsynlighed for pinholes, rips og defekter. Den største fare er potentielt, hvad United States Food & Drug Administration (FDA) omtaler som en "falsk følelse af sikkerhed", hvor brugerne udfører opgaver med den tro, at de er fuldt beskyttet, når de faktisk er i fare.


Tro på D-S

Hos D-S har vi altid brugernes sikkerhed i fokus, og vi går derfor ikke ned på kvalitet for at opfylde et ualmindeligt behov. Vi arbejder langsigtet med anerkendte producenter som er eksperter i nitril og handskeproduktion og har været det gennem mange år.

F.eks. Ansell som opretholder en urokkelig forpligtelse til sikkerhed. De går ikke på kompromis med kvaliteten af råvarer, eksperimenterer med fyldstoffer eller tager risikable genveje. Som en global virksomhed med 125 års erfaring er deres kvalitetskontrolsystemer designet til at beskytte de 10 millioner arbejdere over hele verden på tværs af 25 medicinske og industrielle industrier, der bærer deres handsker hver dag.

# COVID-19

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Beskyttelse mod nitrøse gasser
Åndedrætsværn til beskyttelse mod nitrøse gasser
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø