True

Gasfarer i forsvars- og regeringssektoren

Lær mere om farerne og få hjælp til at forebygge

Introduktion

Når man snakker om sikkerheds-, forsvars- og regerings sektoren, spænder deres behov for passende gas detektionsudstyr bredt. Alt fra landets væbnede styrker, til alle de mange regerings afdelinger rundt om i landet, giver anledning til at arbejdere inden for hver sektor og afdeling støder på mange forskellige farlige stoffer, specielt giftige og brandfarlige gasser.

For de teams som arbejder i forsvarssektoren, herunder hæren, søværnet og flyvevåbnet, er det at arbejde i farlige situationer i livstruende miljøer, tæt på hverdag. Men uanset om det drejer sig om en reel kampsituation eller der er tale om et træningsmiljø er sandsynligheden for at støde på farlige gasser og materialer øget her. 

Som et eksempel er de teams som arbejder og operere i lukkede rum, såsom ubådsbesætninger, i stor fare for ophobning af giftige gasser, reduceret luftstrøm, og begrænset overvågnings og vedligeholdelses tid. 

Men uanset om det drejer sig om arbejde på havet, i luften eller på land, er det vigtigt at man prioritere noget gas detektionsudstyr som er i top, for at kunne give de teams som arbejder i situationen, mulighed for at forblive opmærksomme på den aktuelle mission, og ikke skulle bekymre sig om de eventuelle kemiske, biologiske og radiologiske farer.

Der er folk der arbejder i den offentlige frontlinje sektor, som hver dag risikere deres liv, for at kunne tjene og beskytte det samfund de kommer fra og arbejder indenfor. Alt fra brandmandskab, politi og førstehjælps teams i det medicinske sundhedsvæsen, skal når de arbejder i flygtige konfliktzoner, være udstyret og beskyttet med passende udstyr, så de kan udføre deres livreddende arbejde. Alt efter hvilket anvendelsesområde der er tale om, vil det kræve en række forskellige detektorer, alt fra bærbarer enheder, til faste installationer og luftkvalitets test platforme.

Anvendelsesområder med gasfarer

Arbejdshygiejne ikon

Arbejds-hygiejne


Dekontaminering ikon

Dekontami-nering


Efterforskning af brandstiftelse ikon

Efterforskning af brandstiftelse

Medicinsk ikon

Medicinsk


Militær dykning ikon

Militær dykning


Ubåd ikon

Ubåd


Gasfarer i forsvars- og regerings sektoren

Farer Beskrivelse



Skjulte rum
Skjulte rum, som ubåde, har besætninger der er særligt udsatte for ophobningen af farlig gas. Ubådsbesætninger bor og arbejder i op til 3 måneder under disse forhold, og hvis der opstår falske gas niveau aflæsninger og falske alarmer, vil det være katastrofalt. Atmosfæren skal styres og overvåges med den største forsigtighed for at kunne sikre, at fartøjet kan understøtte liv






Kulilte og VOC´er
For de mennesker der arbejder med brand i deres dagligdag, er der en stor risiko for indånding af kulilte og flygtige organiske forbindelser forbundet med arbejdet. Det er derfor vigtigt at man bruger passende gas detektionsudstyr i disse miljøer, for at kunne analysere beviserne på og vurdere hvilke forbindelser eller gasser der er til stede i atmosfæren, som følge af brand, forbrænding eller eksplosion. Indtagelse af kulilte og VOC´er skader menneskers sundhed og kan blandt andet omfatte følgende bivirkning: øje-, næse- og halsirritation, åndenød, hovedpine, træthed, brystsmerter, kvalme, svimmelhed og hudproblemer. Skulle man være så uheldig at få indtaget en høj koncentration af gasserne, kan det påvirke lunge-, nyre-, lever- og centralnervesystemet







Dekontaminering og infektionskontrol
Arbejder man med håndtering af potentielle biologiske, kemiske og radiologiske og nukleare hændelser, og specielt i tilfælde af ulykkes forurening, kan overvågning af de tilstedeværende gasser og skadelige elementer være livreddende. Under en kontaminerings proces kan arbejderne komme i kontakt med en række skadelige gasser såsom hydrogenoeroxid, klor, ethylenoxid, formaldehyd, ammoniak, klordioxid og ozon. Da hver af disse gasser udgøre en stor fare, bør man sørge for at området overvåges effektivt under alle faser af dekontaminerings processen, både før personalet ankommet, under dekontamineringen og når PPE fjernes efter, af personalet. Er der rum hvor dekontaminerings kemikalier opbevares, vil det være optimalt at gave en fast gasdetektor installeret, så arbejderne bliver gjort opmærksomme på eventuelle lækager inden personalet går ind i rummet

Gasdetektor løsninger

Arbejdspladserne, opgaverne og situationerne de ansatte under disse tre sektorer kan blive udsat for, spænder vidt, og dermed spænder det personlige værnemiddel også bredt. Det er derfor vigtigt at man husker at undersøge hvilke farer man igennem ens job eller pågældende opgave kan blive udsat for, så man kan sørge for at være dækket ordentligt ind og forebygge og undgå ulykker.

Gasdetektorer til brug i forsvars- og regerings sektoren

Gasman gasdetektor

Gasman er en robust, kompakt og enkel gasdetektor, som er blevet designet til at kunne bruges i de hårdeste miljøer. 

Denne smarte gasdetektor vejer kun 130g, yder en høj slagmodstand og er beskyttet mod støv og vand indtrængen. Med en 95dB alarm samt rød/blå visuel alarm, er den let at høre og se, selv i mere støjende miljøer.

Se mere om Gasman her

Gasman gasdetektor
T4 gasdetektor

T4 gasdetektor

Med en T4 gasdetektor er du ydet beskyttelse mod nogle af de almindeligste gasser som: carbonmonoxid (CO), hydrogensulfid (H2S), brændbare gasser og iltsvind (O2). 

Med den nye T4 er du sikret en gasdetektor som lever op til de nyeste regler og forskrifter, og som er robust bygget så den tåler de hårdeste og mest snavsede miljøer. Med en alarm på minimum 95dB, rød/blå synlig LED og indbygget vibrator, er man sikker på at kunne høre, se og mærke T4 gasdetektoren hvis den bliver udløst af en alarm.

Se mere om T4 her

Når man skal ud og anskaffe sig en gasdetektor, uanset om det er til en selv eller ens firma, er det vigtigt at man vælger en udbyder som man har tiltro til, og som har styr på hvad de laver, så man er sikret den bedst mulige service og produkter. 

Hos D-S sikkerhedsudstyr har vi beskæftiget os med gasdetektorer i 10 år og hjælper gerne med at kalibrering og bump test af gasdetektorer der er købt hos os. Vi sætter en ære i at hjælpe vores kunder med at finde det helt rigtig udstyr til netop dem og deres behov.

Har du brug for råd og vejledning til hvilken gasdetektor der passer til netop din arbejdsplads eller opgave, sidder vi klar til at hjælpe dig, på både telefon 55 44 66 44 og e-mail info@d-s.dk

# Arbejdsmiljø Gasdetektor

Andre populære artikler

Artikler

Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

Del dette indlæg

Gasfarer i raffinaderier
Lær mere om farerne og få hjælp til at forebygge
app-image

To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

Sikkerhed for alle

Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø