True

Gasfarer i transportsektoren

Lær mere om farerne og få hjælp til at forebygge

Introduktion

Transportsektoren er en af de største industrier i verden, og sektoren indeholder en masse forskellige industrielle anvendelsesmuligheder. Sektoren tilbyder tjenester, der omhandler flytning af mennesker og gods af alle typer. Dette gør sig gældende, uanset om det er via. luft, vand eller land.

Det er en innovativ sektor som er i konstant udvikling. I Storbritannien indførte man i 2021 brintbusser, som et alternativ til batteridrevet og dieselbusser. I USA lancerede de i 2021, deres bud på et Maglev højhastighedstog, som bruger magnetisk levitation samt kraftige elektromagneter for at kunne reducere støj og vibrationer.

Men med denne innovative og banebrydende udvikling, lurer farerne stadig rundt hjørnet, specielt når det kommer til dannelsen af farlige og giftige gasser.

Som en af de største sektorer i verden, giver det god mening at der opstår en række fare som arbejderne skal beskyttes imod.

Anvendelsesområder med gasfarer

    Opbevaring af brændstof ikon

    Opbevaring af brændstof

    Parkerings anlæg ikon

    Parkerings
    anlæg

    Påfyldning af brændstof ikon

    Påfyldning af brændstof

    Tunneler ikon

    Tunneler

    Gasfarer i transportsektoren

      Farer Risici







      Transport af farligt materiale
      Der findes ni klassifikations områder som er kategoriseret af FN som giver anledning til bekymring. De ni områder er transport af:
      Eksplosive stoffer
      Gasser
      Brændbare væsker
      - Brændbare faste stoffer
      Oxiderende stoffer
      Giftige stoffer
      Radioaktive materialer
      Ætsende stoffer
      Diverse farligt gods
      Tansport af disse materialer kan forårsage alvorlige, farlige og store ulykker. Den største bekymring er transport af ikke brændbar ikke giftig gas, som ved en langsom lækage i en opbevaringsbeholder kan suge alt ilten ud af luften og forårsage kvælning




      Aircondition emissioner
      Et klimaanlæg i en bil udgør reelt set en gasfare på grund af den afbrænding af fossile brændstoffer og emissioner af kulilte (CO) som det medføre. Skulle CO-niveauet i en bil stige til mere end det normale, som er 30 ppm, eller skulle iltniveauet falde til under 19%, risikere både chaufføren og eventuelle passagerer at indtage CO og udsætter dermed sig selv for bivirkning som svimmelhed, kvalme, træthed, forvirring, mavesmerter, åndenød, åndedrætsbesvær og i sidste ende død. Dette kan dog undgås ved at sikre ordentlig ventilation eller opsætning af gasdetektorer disse steder



      Kabine forbrænding
      Snakker vi om luft sektoren, er kabine brand og skrog brand i centrale dele af flyet, en reel risiko. Selvom der bruges flammehæmmende materialer i det meste af flyet, kan kabinens trim og armaturer, stadig afgive giftige gasser og dampe, ved en brand, som kan være langt farligere end selve branden. Indånding af disse skadelige gasser forårsaget af brand, i disse miljøer, plejer at være den vigtigste og mest direkte årsag til dødsfald

      Hangar lækager
      En lækage i en flyhangar eller i et brændstof opbevarings område, som indeholder højeksplosivt flybrændstof, er noget man bør være meget opmærksom på, både for at undgå skader på udstyr, men især for undgå dødsfald

      Gasdetektor løsninger

      Transportsektoren er en af verdens største sektorer, da den strækker sig fra alt fra transport af folk og gods til luftfragt og togtransport.

      Det er en sektor der er i en rivende udvikling, hvor nye farer og risici bliver introduceret jævnligt. Dette gør at beslutningstagerne inden for hvert område, hele tiden skal holdes opdateret om tingene, og sørge for at sikkerheden for både medarbejdere og brugere er i top konstant. Dem som står for at bestemme disse ting, kan holde deres medarbejdere sikre ved at sørge for at der bliver brugt den rigtige PPE til alle opgaver, dette inkludere også den helt rigtigt gasdetektor.

      Gasdetektorer til brug i transportsektoren

      Gasman gasdetektor

      Gasman er en robust, kompakt og enkel gasdetektor, som er blevet designet til at kunne bruges i de hårdeste miljøer. 

      Denne smarte gasdetektor vejer kun 130g, yder en høj slagmodstand og er beskyttet mod støv og vand indtrængen. Med en 95dB alarm samt rød/blå visuel alarm, er den let at høre og se, selv i mere støjende miljøer.

      Se mere om Gasman her

      Gasman gasdetektor
      T4 gasdetektor

      T4 gasdetektor

      Med en T4 gasdetektor er du ydet beskyttelse mod nogle af de almindeligste gasser som: carbonmonoxid (CO), hydrogensulfid (H2S), brændbare gasser og iltsvind (O2). 

      Med den nye T4 er du sikret en gasdetektor som lever op til de nyeste regler og forskrifter, og som er robust bygget så den tåler de hårdeste og mest snavsede miljøer. Med en alarm på minimum 95dB, rød/blå synlig LED og indbygget vibrator, er man sikker på at kunne høre, se og mærke T4 gasdetektoren hvis den bliver udløst af en alarm.

      Se mere om T4 her

      Clip SGD gasdetektor

      Med en Clip SGD gasdetektor har du en robust, pålidelige og holdbar detektor, som med sit indbyggede batteri, giver 2 års levetid. 

      En Clip SGD gasdetektor er opbygget så den er brugervenlig med en enkeltknaps betjening. Og med sin brede arbejdstemperatur område, arbejder den effektiv i langt de fleste hårde omgivelser.

      Clip SGD gasdetektor kan fås i 3 detektions varianter: Svovlbrinte (H2S), Kuldioxid (CO) og Oxygen (O2).

      Se mere om Clip SGD H2S her, Clip SGD CO her og Clip SGD O2 her

      Clip SGD gasdetektor

      Når man skal ud og anskaffe sig en gasdetektor, uanset om det er til en selv eller ens firma, er det vigtigt at man vælger en udbyder som man har tiltro til, og som har styr på hvad de laver, så man er sikret den bedst mulige service og produkter. 

      Hos D-S sikkerhedsudstyr har vi beskæftiget os med gasdetektorer i 10 år og hjælper gerne med at kalibrering og bump test af gasdetektorer der er købt hos os. Vi sætter en ære i at hjælpe vores kunder med at finde det helt rigtig udstyr til netop dem og deres behov.

      Har du brug for råd og vejledning til hvilken gasdetektor der passer til netop din arbejdsplads eller opgave, sidder vi klar til at hjælpe dig, på både telefon 55 44 66 44 og e-mail info@d-s.dk

      # Arbejdsmiljø Gasdetektor

      Andre populære artikler

      Artikler

      Lær mere om PPE og abonner på vores artikler her.

      Del dette indlæg

      Gasfarer i stålsektoren
      Lær mere om farerne og få hjælp til at forebygge
      app-image

      To install this Web App in your iPhone/iPad press pwa-icon and then Add to Home Screen.

      Sikkerhed for alle

      Hold dig sikkert opdateret med seneste nyheder og viden indenfor PPE og arbejdsmiljø